Skip to main content

Miten hankkia uusia asiakkaita on jokaisen uuden yrittäjän suurin kysymys. Nykyaikana asiakkaita pystyy hankkimaan helpoiten netissä, sillä kaikilla on internet kädessä ja palveluita etsitäänkin aina ensimmäiseksi netistä.

Heittelemme tässä artikkelissa viisi keinoa hankkia uusia asiakkaita yritykselle käyttäen ilmaisia ja maksullisia keinoa.

5 keinoa hankkia uusia asiakkaita

Aloitamme ensiksi luettelemalla ilmaiset väylät, joiden hyödyntäminen vaatii kuitenkin työtä vaikka rahaa ei tarvikaan välttämättä käyttää. Toki kaikki asiakashankinta netissä perustuu sisällöntuottoon, joten mikäli et ole itse innokas sisällöntuottaja, niin voit ottaa meihin yhteyttä ja kysyä tarjousta!

1. Uusia asiakkaita sosiaalisesta mediasta

Sosiaalinen media on yksi parhaista asiakas hankinta väylistä nykymaailmassa. Esim facebook markkinointi niin ilmaiseksi, kuin maksullisesti on todella hyvä asiakashankinta väylä. Suosittelemmekin lukemaan artikkelimme aiheesta!

2. Kotisivut ovat yrityksen myyntitykki

Asiakashankinta internetissä perustuu hyvin pitkältin siihen, että yrityksen kotisivut ovat myyvästi tehty ja potentiaalinen asiakas löytää etsimänsä sivustolta nopeasti. Lisäksi polku yhteydenottoon tulee olla helppo ja vaivaton. 

Yritys ei välttämättä tarvitse verkkosivuja, sillä kohdassa yksi mainittu some tavoittaa asiakkaita yksinkin, mutta kun siihen yhdistetään laadukkaat ja hakukoneoptimoidut kotisivut yritykselle, niin myynti potentiaali on todella suuri.

3. Löydy orgaanisesti - myy maksimaalisesti

Kohta kolme liittyy edelliseen kohtaan, sillä hakukoneoptimointi koskee lähinnä verkkosivujasi, mutta optimoida voi muutakin. Monet luulevat, että hakukoneoptimointi koskee vain verkkosivuja, väärin.

Mikäli tuotat sisältöä esimerkiksi youtubeen, niin videot ovat optimoitavissa. Parhaimmillaan pystyt rankkaamaan videosi hakusanalla googleen alle minuutissa kun käytät oikeita tunnisteita, mutta tähän aiheeseen perehdytään joskus omassa artikkelissan.

4. Maksetut mainokset

Maksetut mainokset ovat todella oiva tapa lisätä yrityksen myyntiä, mutta helppoa se ei aina kuitenkaan ole. Mikäli olet tekemässä google ads kampanjaa, niin hakusanojen oikea hinta tulee selvittää oikeasti, eikä vain heittää hatusta. 

Tähän oiva työkalu on esim semrush, jolla voit tutkia hakusanojen hakuvolyymit ja klikkihinnat (cpc). Kyseisellä työkalulla pystyt myös tutkimaan verkkosivusi hakukonenäkyvyyttä ja monia muita statseja. Suosittelemme tutustumaan työkaluun, mutta jos et itse ole halukas tekemään mainoksia tai hallitsemaan optimointia ethän epäröi ottaa yhteyttä!

5. Positiivinen palaute - paras asiakashankinta keino

Laadukas työnjälki ja asiakkaan positiivinen palaute on paras markkinointikeino. Yleensä asiakas joka on tyytyväinen palveluusi kertoo sinusta myös ystävilleen. Tämän unohtaa turhan moni yrittäjä, että tyytyväinen asiakas on oikeasti sinun paras myyntimies!

Miten hankkia uusia asiakkaita

Löydä uusia asiakkaita

Toivottavasti yllämainitut keinot auttavat sinua edes hieman kartoittamaan keinoja, joilla löydät uusia asiakkaita. Mikäli asiakashankintasi on kuitenkin umpikujassa, niin älä epäröi ottaa yhteyttä meihin. 

Kartoitamme jokaisen asiakkaan tarpeet yksilöidysti ja keskitymme saavuttamaan mahdollisimman suuria tuloksia mahdollisimman vähällä.

Miten hankkia uusia asiakkaita

Monet yrittäjät ulkoistavat asiakashankintansa ammattilaisille ja se onkin ihan viisasta, sillä ne jotka tekee sitä työkseen tietää miten hankkia uusia asiakkaita tehokkaammin kuin yrittäjä itse. Toki kun yrittäjä hoitaa itse asiakashankintaa on siinä se etu, että hän ainakin on 100% asiantuntija omalla alallaan ja jos asiakashankinta tapahtuu kasvotusten on conversio todennäköisempi kun asiakas juttelee itse yrittäjän kanssa.

Leave a Reply

Netissä