Skip to main content

Kaikki mainostoimistot puhuvat aina SEO optimoinnista ja sen tarpeellisuudesta, eikä suotta. Hakukoneoptimointi eli search engine optimize on yksi tärkein osa-alue yrtityksen verkkomenestyksen kokonaisuutta ajatellen kun havitellaan yrityksen menestystä 2020 luvulla. Netissä tarjoaa yrityksille 10 vuoden kokemuksella hakukoneoptimointia todella kustannus tehokkaasti, vaikka alku investointi sisäisen hakukoneoptimoinnin kanssa onkin tyyristä puuhaa.

Kaikki eivät tarvitse kuitenkaan täydellistä sisäistä optimointia ja voimme siirtyä suoraan rakentamaan backlinkkejä sivustollesi. Valitettavasti kuitenkin yleensä jos et ole ennen perehtynyt juurikaan hakukoneoptimointiin, niin sivustoltasi löytyy puuhasteltavaa.

Optimointi palvelut

Netissa.fi tarjoaa verkkosivun omistajille kaikki hakukoneoptimointi palvelut, joita vain netti menestykseesi tarvitset. Meiltä saat muunmuassa täysimittaisen sivuston sisäisen optimoinnin sekä laadukkaat ja edulliset backlinkit, jotka ovat meidän itse testaamiamme ja hyväksi havaittuja. 

Backlinkkien tiimoilta kannattaakin tiedustella olipa sinulla sitten mikä verkkosivusto tahansa, sillä rakennamme niin korkealuokkaisia vieras postauksia tai muun kaltaisia korkealuokkaisia backlinkkejä.

hakukoneoptimointi

Sivun Sisäinen optimointi

Sivuston sisäinen optimointi on kaiken hakukoneoptimoinnin perusta. Ohessa näet meidän ON page seo palvelun osa-alueet.

 • Hakusana kartoitus
 • URL optimointi
 • in / outbound linkitys
 • Kuvien optimointi
 • ALT tekstien optimointi
 • Header Optimointi
 • tag optimointi
 • Meta otsikoiden optimointi
 • Meta kuvauksen optimointi
 • Valikkojen optimointi
 • blogin optimointi

Laadukkaat backlinkit

 

Netissa.fi tarjoaa verkkosivuston sisäisen optimoinnin lisäksi myös erittäin laadukkaat backlinkit, jotka ovat 100% toimiviksi todettuja. 

Backlinkkejä on saatavilla montaa eri sorttia ja tarjoamme monenlaisia eri paketteja tai yksittäisiä super backlinkkejä, riippuen sivuston aikaisemmasta backlinkki profiilista.

Tarjoamme backlinkkejä alaan tai sivustoon katsomatta. Linkkien hinnat vaihtelevat edullisista muutaman euron linkeistä aina korkealuokkaisiin vieraspostauksiin, jotka ovat 150€/kpl.

search engine optimize

Mitä on hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi on niin laaja aihe, että tällä sivulla käymme läpi perusteet verkkosivun sisäiseen SEO optimointiin. Tämän vinkki tuokion jälkeen olet valmis hoitamaan jopa itse ON page search engine optimize työt. Hakukone optimoinnista kuitenkin puhutaan todella paljon lisää blogin puolella, josta tulet löytämään lisäoppia sivustosi google ystävällisyydestä. Pitemmittä puheitta siirrytään verkkosivujen sisäiseen käsittelyyn.

Mitä on SEO optimointi?

Tässä Alapuolella opit tärkeimmät asiat verkkosivusi optimoinnista. Mikäli et kuitenkaan kiireisenä yrittäjänä ehdi paneutua verkkosivuihisi, mutta haluaisit tulosta, älä epäröi ottaa yhteyttä!

Sana SEO koostuu sanoista ‘search engine optimize’, joka tarkoittaa suomeksi hakukone optimointia. Heti kättelyssä on todettava, että google adwords ei ole hakukoneoptimointia, jona sitä on allekirjoittaneellekkin myyty ja olen jopa uutena yrittäjänä palvelua ostanut. Hakukone optimointi on niin sokkeloinen viidakko, että huijari firmojakin joukkoon mahtuu. 

Meidän hakukoneoptimointi palvelussa käydään asiakkaan sivusto läpi täysin ja muokataan oikeille hakusanoille sekä hakusanojen synonyymeille. esim. Search engine optimize ja hakukoneoptimointi tässä artikkelissa ovat vääjäämättä avainsanoja.

Hakukoneoptimoinnissa yhtenä tärkeimpänä seikkana nykypäivänä on relevantti ja oikein kirjoitettu sisältö. Netissa.fi panostaakin optimoinnissa sisällön tuottoon ja sen korjaamiseen relevantiksi. Kun verkkosivun pohja on kunnossa aletaan miettimään toimenpiteteitä, joita sivusto vaatii parempiin tuloksiin. 

Kuinka optimoida verkkosivut?

Verkkosivujen optimointi lähtee aina sivuston sisäisestä optimoinnista. Mikäli sivustosi sisältö ei ole tiptop et tule saavuttamaan liikennettä hakukoneista edes tulevaisuudessa, kun sivustosi on kerännyt luottamusta iän myötä.

Kaikki alkaa oikeiden hakusanojen etsimisestä. Oikeiden hakusanojen löytäminen verkkosivustollesi on alkuun työlästä puuhaa, mutta kokemuksen myötä sanojen vääntely ja kokeilu muodostuu rutiiniksi, ennen lopullisia päätkösiä.

Hakusanojen löytäminen on tehty helpoksi. Käytämme itse SEMRUSH:in maksullista versiota, mutta jo ilmaisella versiolla pääset alkuun. Tosin, valveutuneet verkkosivuston omistajat uhraavat 99$ kuukaudessa tulosten seuraamiselle mielellään.

Alapuolella olevasta kuvasta havainnollistat helposti, että kuinka paljon merkitystä voi olla hakusanojen oikein käytöllä. Vaikka hakusana kotisivut A) halvempi hakusana sekä B) Kilpaillumpi (keyword difficulty), niin haku volyymit ovat huomattavasti isommat sanalle kotisivut. 

Lisäksi alle 75% haastetta sisältävät hakusanat ovat meidän kokemuksien mukaan mahdollista sijoittaa hakutulosten ensimmäiselle sivulle toisinaan jo ensimmäisen vuoden aikana. 

Molemmat hakusanat jotka löydät esimerkistä tulevat koristamaan meidänkin kotisivu artikkelia, mutta sijoita aina isompi hakusana verkkosivun URL osoitteeseen sekä meta tietoihin, joista lisää alempana.

hakukoneoptimointi
hakusanaoptimointi

Kun olet  löytänyt sinun yrityksellesi / sivustollesi sopivat hakusanat on aika käydä töihin. Seuraavaksi käsittelemme verkkosivun sisäistä optimointia, jossa etsimäsi hakusanat näyttelevät suurta roolia.

Sisäinen hakukoneoptimointi

Alapuolelta löydät kuvan siitä, mitä verkkosivua luodessa tulee miettiä optimoinnin kannalta. Yoast seo tai Rank Math seo työkalu on mitä loistavin apuri sinulle, vieläpä ilmaiseksi!
Maksullisella versiolla pystyttäisiin täydentämään myös alla olevaan kuvaan hakusana esiintyvyys, kun voit asettaa useamman hakusanan työkaluun. Maksullisia lisäosia ei kuitenkaan tarvitse tähän käyttää, mikäli itse tiedät artikkelin olevan oikein muotoiltu.

Hakukoneoptimointi (SEO)

Yläpuolelta löytyvä kuva perataan nyt kohta kerrallaan. Pelkästään vinkkimme otsikko antaa sinulle osviittaa, mutta klikkamalla jokaista otsikkoa löydät tarkemman havainnollistamisen aiheesta.

Meta otsikon eli SEO titlen muotoilu oikein on todella tärkeää. Hakusana tulee mielellään sijoittaa heti otsikon alkuun. SEO title tulee olla maksimissaan ~60 merkkiä pitkä.

Meta description on yksi tärkein paikka sivustollasi ajatellen tulevaisuuden google näyttökertoja, sekä myös itse sijoittumista. Meta description tulee olla noin 160 merkkiä pitkä lyhyt ja ytimekäs myyntilause kyseiselle sivulle. Hyvin kirjoitettu Meta sekä SEO title auttavat nostamaan sivustosi click through rate prosenttia  (CTR), sillä juuri nämä asiat uusi asiakkaasi näkee ensiksi.

SEO title sekä Meta descriptionit kannattaakin aina harkita tarkkaan sekä käyttää juuri oikeita hakusanoja parhaan tuloksen takaamiseksi.

Mikäli esimerkiksi tarjoat vaikka maalaus palveluitahelsinigssä, niin tämän myyntilauseen olisi hyvä alkaa esimerkiski ”Laadukkaat maalauspalvelut Helsingistä kilpailukykyisesti”

Päähakusanan asettaminen URL osoitteeseen puhtaassa puodossa on todella tehokas tapa parantaa google sijoitusta tai sijoittumisen potentiaalia. Tähän kikkaan kannattaa kiinnittää huomiota, jotta hakukoneoptimointi tuottaa haluttua tulosta.

Esimerkkinä meidän sivu, jolla esittelemme kotisivut yrityksille löytyvät netissa.fi/kotisivut-yrityksille.

Kun aloitat kirjoittamaan sisältöä sivullesi on todella suositeltavaa aloittaa sivu heti aiheesta, jolloin pääset upottamaan ensimmäisen hakusanan heti sivun yläosaan. Tällä on todistetusti vaikutusta google sijoituksen kanssa.

Sivuston sisältö on koko seo optimoinnin tärkein yksittäinen asia, johon kaikki muu optimointi nojaa. Laaja sekä informatiivinen oikein hakusanoin toteutettu verkkosivusto on Hakukone optimoinni peruskallio. 

Kuvan Esimerkki artikkelimme sisältää yli 3350 sanaa, joka on todella paljon.

Sisällön ei kuitenkaan aina tarvitse olla näin laajaa. Alkuun pääset jo esimerkiksi 300 sanan artikkeleilla, joka onkin monen työkalun suosittelema minimi. Kuitenkin meidän suositus olisi miettiä toteutus sitten, että jokainen sivu sisältäisi lähemmäs 500 sanaa.

Nämä viisi kohtaa ovat todella hyvin hallussa monilla, mutta asiat jotka tuppaavat toisinaan kaipaamaan korjausta avataan seuraavaksi.

Monien sivustojen toteutus on tasolla OK, mutta optimoinnin kannalta seuraavia asioita selkeästi unohdetaan hyödyntää verkkosivujen hakukone optimoinnissa.

Vaikka esimerkki kuvassamme puhutaan vain alaotsikoista ”subheadings”, niin otsikot ovat niin tärkeä osa hakukone optimointia, että ne pitää avata myös pää otsikoita myöden.

Käytä aina päähakusanaasi yhdessä <h1>- tagilla varustetussa otsikossa per sivu. Fonttivalikosta löydät kyeseisen otsikon kohdasta Header 1. Tällä on monessa tapauksessa todella positiivset vaikutukset.

Käytä hakusanaasi myös verkkosviustosi alemman luokan otsikoissa, kuten Header 2 ja 3. Muista kuitenkin, että kaikki otsikkosi eivät saa olla täynnä samaa hakusanaa.

Verkkosivuston kuvien optimointi on vaivaton tapa lisätä hakusanoja sivustolle, sekä parantaa jälleen google näkyvyyden mahdollisuutta. Kuvien optimointi on jostain syystä näyttänyt unohtuvan jopa optimoituja verkkosviuja tarjoavilta yrityksiltä itseltään.

Kuvien ALT tekstit kannattaa täyttää verkkosivun hakusanoilla, sekä niiden synonyymeillä.

kuvien seo optimointi

Sivustollesi kannattaa upottaa juuri sinun yrityksellesi tärkeät hakusanat sopivin väliajoin, tarpeeksi usein sekä eri muodoissa. Liian vähän hakusanoja on huono juttu, mutta jos tekstisi on yhtä hakusanaa voi se olla jopa huonompi. 

Esimerkki kuvassamme esiintyvyys on punaisella, mutta se johtuu pitkän artikkelin ja monen eri synonyymin käytöstä. Työkalun ilmainen versio ei osaa huomioida kuin yhden hakusanan.

Sivustosi sisäiset linkit ovat todella tärkeitä hakukoneoptimoinnin kannalta. Sisäisetlinkit viestivät googlelle mitä sivuja sinä sivuston ylläpitäjänä pidät tärkeinä.

Sisäiset linkit kannattaa rakentaa aina siten, että niiden teksti ‘anchor text’ on kyseinen hakusana, jolla sivua yritetään hakukone optimoida.

Sivustolta ulos vievät linkit ovat myös lähes yhtä tärkeitä, kuin sisäiset. Linkittämällä relevantille sekä luotetulle sivustolle nostat sivustosi informaatio arvoa. Tämä hakukoneoptimointi kikka jää monelta käyttämättä. 

Linkittämällä esimerkiksi yhteistyökumppaneiden sivuille on oiva keino nostaa sivuston arvoa. 

Käytä yleensä DO-follow linkkejä.

search engine optimize

Optimoidut verkkosivut avain onneen

Tässä vaiheessa onkin varmaan jo sopiva hetki lytätä fiilis kertomalla, että mitä vanhempi sivustosi on, sitä paremmin se tulee sijoittumaan jos asiat ovat kunnossa. Valitettava asia on se, että merkittäviä tuloksia googlesta ei saavuteta yleensä ainakaan ensimmäisten puolenvuoden aikana. Tämä toki tämä riippuu alan kilpailusta, sillä on olemassa tehokkaita ja usein käytettyjä hakusanoja, suhteellisen pienellä kilpailulla vielä 2020 luvulla.

Netissa.fi laatu standardeihin kuuluu se, että asiakas ostaa meiltä verkkosivut saa hän samaan rahaan ON page optimoinnin, sekä todella edullisesti ensimmäiset linkit. Kuitenakaan uusia sivustoja ei googlen ykkös sivulle nosteta ensimmäisten joukossa. Hakukoneoptimoidut verkkosivustot tuottavat yrityksille ilmaista liikennettä, joka on tehokkainta mainontaa nykypäivänä. Mitä netissa.fi:n SEO pakettiin sitten kuuluu?

Hakukoneoptimointi työ

Verkkosivun hakukoneoptimointi on todella aikaa vievää puuhaa kun ruvetaan korjailemaan muide tekosia, mutta ei kuitenkaan mahdotonta. Lisäksi jo avoinna olevat verkkosivut nousevat googlessa kohisten verrattuna uusiin sivustoihin, kun hakukone optimointi on tehty.

 • Ilmainen optimointi kartoitus

Kun asiakas haluaa lisää tuloksia googlesta niin aloitamme työn aina kartoittamalla sivuston ilmaiseksi. Keskitymme tuloksen lisäämiseen, joten emme halua rahastaa asiakkailtamme kaikkia mahdollisia euroja, vaan etsimme edullisimman reitin tuloksiin. Esimerkkinä jos huomaamme, että verkkosivu on pääpiirtein hakukoneoptimoitu hyvin tarjoamme vain lisäsisältöä sivustolle sekä High Domain Authority (DA) backlink palvelua, joka nostaa sivustosi luotettavuutta.

 • Optimointia tarvitaan

Mikäli koemme tarpeelliseksi lähteä ruuvaamaan sivustoa perinpohjaisesti toimimme seuraavasti. Aluksi sivuston sisällöntuotto tarpeet kartoitetaan sekä suoritetaan niin sanottu keyword research eli oikeiden hakusanojen metsästys. Hakusanojen etsimisen jälkeen käymme läpi sivuston jokaisen lohkon ja muokkaamme ne juuri sen näköiseksi mitä google haluaa nähdä.

 • Optimoinnin tulokset

Optimoinnin tulokset eivät näy heti eikä edes välttämättä vielä ensiviikolla. Sivustojen muutokset googlessa voi ottaa jopa kuukauden tai enemmän. Yleensä kuitenkin tulokset saadaan nopeasti näkyviin kun lähetämme uudet sivusto kartat googlelle.

Raportoimme asiakkaillemme 3 kuukautta ilmaiseksi sivuston tilasta ja teemme tarvittavia muutoksia, jos koemme tarpeelliseksi.

Netissä