Kaikki mainostoimistot puhuvat aina SEO optimoinnista ja sen tarpeellisuudesta, eikä suotta. Hakukoneoptimointi eli search engine optimize on yksi tärkein osa-alue yrityksen verkkomenestyksen kokonaisuutta ajatellen kun havitellaan yrityksen menestystä 2020 luvulla. Netissa.fi tarjoaa yrityksille 10 vuoden kokemuksella hakukoneoptimointia tuloksekkaasti ja luotettavasti.
Tämän sivun aluksi näet meidän omat palvelut ja voit ottaa yhteyttä mikäli tarvitset apua.
Lisäksi tämän jälkeen löydät hakukoneoptimointi oppaan, jossa perataan läpi tärkeimmät asiat liittyen hakukoneoptimointiin, jotka ovat:
Lukemalla tämän sivun opit itse tekemään toimenpiteitä sivustollesi, jotka parantavat hakukonenäkyvyyttäsi ja yrityksen näkyvyyttä netissä. Mikäli kuitenkin tarvitset apua, niin voit ottaa yhteyttä ja katsotaan verkkosivusi optimointi kuntoon!
Netissa.fi tarjoaa verkkosivun omistajille kaikki hakukoneoptimointipalvelut, joita vain nettimenestykseesi tarvitset. Meiltä saat muunmuassa täysimittaisen sivuston sisäisen sekä teknisen optimoinnin sekä muut seo palvelut alaan katsomatta.
Sivuston sisäinen optimointi on kaiken hakukoneoptimoinnin perusta. Ohessa näet meidän ON page seo palvelun osa-alueet.
Netissa.fi tarjoaa verkkosivuston sisäisen optimoinnin lisäksi myös kaikki tarvittavat sivuston ulkopuoliset hakukoneoptimoinnit.
Backlinkkien ostaminen ei ole googlen mielestä ok. Kuitenkin linkit ovat avainasemassa hakukonenäkyvyydessä ja relevantista sisällöstä tuleva linkki on parasta, mitä voit sivustollesi antaa sisäisen optimoinnin jälkeen.
Tarjoamme backlinkkejä alaan tai sivustoon katsomatta. Linkkien hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä muutamaan sataan euroon kappale.
Ota yhteyttä, mikäli et itse saavuta hakukoneista haluttuja tuloksia, niin katsotaan mitä voisimme asian eteen tehdä!
Hakukoneoptimointi on niin laaja aihe, että sivun kahlaamiseen menee tovi, jonka lisäksi päivtämme opasta aina aika-ajoin tarpeen vaatiessa. Tämän vinkki tuokion jälkeen olet valmis hoitamaan jopa itse optimointi työt verkkosivullesi. Hakukone optimoinnista kuitenkin puhutaan todella paljon lisää blogin puolella, josta tulet löytämään lisäoppia sivustosi google ystävällisyydestä ja näkyvyydestä.
Sana SEO koostuu sanoista ’search engine optimize’, joka tarkoittaa suomeksi hakukone optimointia. Heti kättelyssä on todettava, että google adwords ei ole hakukoneoptimointia, jona sitä on allekirjoittaneellekkin myyty ja olen jopa uutena yrittäjänä palvelua ostanut. Hakukone optimointi on niin sokkeloinen viidakko, että huijari firmojakin joukkoon mahtuu.
Meidän hakukoneoptimointi palvelussa käydään asiakkaan sivusto läpi täysin ja muokataan oikeille hakusanoille sekä hakusanojen synonyymeille. esim. seo optimointi ja hakukoneoptimointi ovat synonyymejä toisilleen.
SEO Optimoinnissa yhtenä tärkeimpänä seikkana nykypäivänä on relevantti ja oikein kirjoitettu sisältö. Netissa.fi panostaakin optimoinnissa sisällön tuottoon ja sen korjaamiseen relevantiksi. Kun verkkosivun pohja on kunnossa aletaan miettimään toimenpiteteitä, joita sivusto vaatii parempiin tuloksiin.
Verkkosivujen optimointi lähtee aina sivuston sisäisestä optimoinnista. Mikäli sivustosi sisältö ei ole tiptop et tule saavuttamaan liikennettä hakukoneista edes tulevaisuudessa, kun sivustosi on kerännyt luottamusta iän myötä.
Kaikki alkaa oikeiden hakusanojen etsimisestä. Oikeiden hakusanojen löytäminen verkkosivustollesi on alkuun työlästä puuhaa, mutta kokemuksen myötä sanojen vääntely ja kokeilu muodostuu rutiiniksi, ennen lopullisia päätkösiä.
Hakusanojen löytäminen on tehty helpoksi. Olemmekin koonneet artikkelin aiheesta kuinka löydät oikeat google hakusanat sivustollesi. Lue laaja artikkeli aiheesta.
Alapuolella olevasta kuvasta havainnollistat helposti, että kuinka paljon merkitystä voi olla hakusanojen oikein käytöllä. Vaikka hakusana kotisivut A) halvempi hakusana sekä B) Kilpaillumpi (keyword difficulty), niin haku volyymit ovat huomattavasti isommat sanalle kotisivut.
Lisäksi alle 75% haastetta sisältävät hakusanat ovat meidän kokemuksien mukaan mahdollista sijoittaa hakutulosten ensimmäiselle sivulle toisinaan jo ensimmäisen vuoden aikana.
Molemmat hakusanat jotka löydät esimerkistä tulevat koristamaan meidänkin kotisivu artikkelia, mutta sijoita aina isompi hakusana verkkosivun URL osoitteeseen sekä meta tietoihin, joista lisää alempana.
Kun olet löytänyt sinun yrityksellesi / sivustollesi sopivat hakusanat on aika käydä töihin. Seuraavaksi käsittelemme verkkosivun sisäistä optimointia, jossa etsimäsi hakusanat näyttelevät suurta roolia.
Yläpuolelta löytyvä kuva perataan nyt kohta kerrallaan. Pelkästään vinkkimme otsikko antaa sinulle osviittaa, mutta klikkamalla jokaista otsikkoa löydät tarkemman havainnollistamisen aiheesta.
Meta otsikon eli SEO titlen muotoilu oikein on todella tärkeää. Hakusana tulee mielellään sijoittaa heti otsikon alkuun. SEO title tulee olla maksimissaan ~60 merkkiä pitkä.
Meta description on yksi tärkein paikka sivustollasi ajatellen tulevaisuuden google näyttökertoja, sekä myös itse sijoittumista. Meta description tulee olla noin 160 merkkiä pitkä lyhyt ja ytimekäs myyntilause kyseiselle sivulle. Hyvin kirjoitettu Meta sekä SEO title auttavat nostamaan sivustosi click through rate prosenttia (CTR), sillä juuri nämä asiat uusi asiakkaasi näkee ensiksi.
SEO title sekä Meta descriptionit kannattaakin aina harkita tarkkaan sekä käyttää juuri oikeita hakusanoja parhaan tuloksen takaamiseksi.
Mikäli esimerkiksi tarjoat vaikka maalaus palveluitahelsinigssä, niin tämän myyntilauseen olisi hyvä alkaa esimerkiski ”Laadukkaat maalauspalvelut Helsingistä kilpailukykyisesti”
Päähakusanan asettaminen URL osoitteeseen puhtaassa puodossa on todella tehokas tapa parantaa google sijoitusta tai sijoittumisen potentiaalia. Tähän kikkaan kannattaa kiinnittää huomiota, jotta hakukoneoptimointi tuottaa haluttua tulosta.
Esimerkkinä meidän sivu, jolla esittelemme kotisivut yrityksille löytyvät netissa.fi/kotisivut-yrityksille.
Kun aloitat kirjoittamaan sisältöä sivullesi on todella suositeltavaa aloittaa sivu heti aiheesta, jolloin pääset upottamaan ensimmäisen hakusanan heti sivun yläosaan. Tällä on todistetusti vaikutusta google sijoituksen kanssa.
Sivuston sisältö on koko seo optimoinnin tärkein yksittäinen asia, johon kaikki muu optimointi nojaa. Laaja sekä informatiivinen oikein hakusanoin toteutettu verkkosivusto on Hakukone optimoinni peruskallio.
Kuvan Esimerkki artikkelimme sisältää yli 3350 sanaa, joka on todella paljon.
Sisällön ei kuitenkaan aina tarvitse olla näin laajaa. Alkuun pääset jo esimerkiksi 300 sanan artikkeleilla, joka onkin monen työkalun suosittelema minimi. Kuitenkin meidän suositus olisi miettiä toteutus sitten, että jokainen sivu sisältäisi lähemmäs 500 sanaa.
Nämä viisi kohtaa ovat todella hyvin hallussa monilla, mutta asiat jotka tuppaavat toisinaan kaipaamaan korjausta avataan seuraavaksi.
Monien sivustojen toteutus on tasolla OK, mutta optimoinnin kannalta seuraavia asioita selkeästi unohdetaan hyödyntää verkkosivujen hakukone optimoinnissa.
Vaikka esimerkki kuvassamme puhutaan vain alaotsikoista ”subheadings”, niin otsikot ovat niin tärkeä osa hakukone optimointia, että ne pitää avata myös pää otsikoita myöden.
Käytä aina päähakusanaasi yhdessä <h1>- tagilla varustetussa otsikossa per sivu. Fonttivalikosta löydät kyeseisen otsikon kohdasta Header 1. Tällä on monessa tapauksessa todella positiivset vaikutukset.
Käytä hakusanaasi myös verkkosviustosi alemman luokan otsikoissa, kuten Header 2 ja 3. Muista kuitenkin, että kaikki otsikkosi eivät saa olla täynnä samaa hakusanaa.
Verkkosivuston kuvien optimointi on vaivaton tapa lisätä hakusanoja sivustolle, sekä parantaa jälleen google näkyvyyden mahdollisuutta. Kuvien optimointi on jostain syystä näyttänyt unohtuvan jopa optimoituja verkkosviuja tarjoavilta yrityksiltä itseltään.
Kuvien ALT tekstit kannattaa täyttää verkkosivun hakusanoilla, sekä niiden synonyymeillä.
Sivustollesi kannattaa upottaa juuri sinun yrityksellesi tärkeät hakusanat sopivin väliajoin, tarpeeksi usein sekä eri muodoissa. Liian vähän hakusanoja on huono juttu, mutta jos tekstisi on yhtä hakusanaa voi se olla jopa huonompi.
Esimerkki kuvassamme esiintyy juuri se virhe, jonka monet vasta-alkajat tekevät. Hakusana unohtuu sujauttaa ympäri sisältöä, jos pyritään tekemään hakukoneoptimointi todella pitkän sisällön avulla.
Sivustosi sisäiset linkit ovat todella tärkeitä hakukoneoptimoinnin kannalta. Sisäisetlinkit viestivät googlelle mitä sivuja sinä sivuston ylläpitäjänä pidät tärkeinä.
Sisäiset linkit kannattaa rakentaa aina siten, että niiden teksti ’anchor text’ on kyseinen hakusana, jolla sivua yritetään hakukone optimoida.
Sivustolta ulos vievät linkit ovat myös lähes yhtä tärkeitä, kuin sisäiset. Linkittämällä relevantille sekä luotetulle sivustolle nostat sivustosi informaatio arvoa. Tämä hakukoneoptimointi kikka jää monelta käyttämättä.
Linkittämällä esimerkiksi yhteistyökumppaneiden sivuille on oiva keino nostaa sivuston arvoa.
Käytä yleensä DO-follow linkkejä.
Tässä vaiheessa onkin varmaan jo sopiva hetki lytätä fiilis kertomalla, että mitä vanhempi sivustosi on, sitä paremmin se tulee sijoittumaan jos asiat ovat kunnossa. Valitettava asia on se, että merkittäviä tuloksia googlesta ei saavuteta yleensä ainakaan ensimmäisten puolenvuoden aikana. Tämä toki tämä riippuu alan kilpailusta, sillä on olemassa tehokkaita ja usein käytettyjä hakusanoja, suhteellisen pienellä kilpailulla vielä 2020 luvulla.
Netissa.fi laatu standardeihin kuuluu se, että asiakas ostaa meiltä verkkosivut saa hän samaan rahaan ON page optimoinnin, sekä ilmaiseksi ensimmäiset linkit. Kuitenakaan uusia sivustoja ei googlen ykkös-sivulle nosteta ensimmäisten joukossa. Hakukoneoptimoidut verkkosivustot tuottavat yrityksille ilmaista liikennettä, joka on tehokkainta mainontaa nykypäivänä. Mitä netissa.fi:n SEO pakettiin sitten kuuluu?
Verkkosivun hakukoneoptimointi on todella aikaa vievää puuhaa kun ruvetaan korjailemaan muide tekosia, mutta ei kuitenkaan mahdotonta. Lisäksi jo avoinna olevat verkkosivut nousevat googlessa kohisten verrattuna uusiin sivustoihin, kun hakukone optimointi on tehty.
Kun asiakas haluaa lisää tuloksia googlesta niin aloitamme työn aina kartoittamalla sivuston ilmaiseksi. Keskitymme tuloksen lisäämiseen, joten emme halua rahastaa asiakkailtamme kaikkia mahdollisia euroja, vaan etsimme edullisimman reitin tuloksiin. Esimerkkinä jos huomaamme, että verkkosivu on pääpiirtein hakukoneoptimoitu hyvin tarjoamme vain lisäsisältöä sivustolle sekä High Domain Authority (DA) backlink palvelua, joka nostaa sivustosi luotettavuutta.
Mikäli koemme tarpeelliseksi lähteä ruuvaamaan sivustoa perinpohjaisesti toimimme seuraavasti. Aluksi sivuston sisällöntuotto tarpeet kartoitetaan sekä suoritetaan niin sanottu keyword research eli oikeiden hakusanojen metsästys. Hakusanojen etsimisen jälkeen käymme läpi sivuston jokaisen lohkon ja muokkaamme ne juuri sen näköiseksi mitä google haluaa nähdä.
Optimoinnin tulokset eivät näy heti eikä edes välttämättä vielä ensiviikolla. Sivustojen muutokset googlessa voi ottaa jopa kuukauden tai enemmän. Yleensä kuitenkin tulokset saadaan nopeasti näkyviin kun lähetämme uudet sivusto kartat googlelle.
Raportoimme asiakkaillemme 3 kuukautta ilmaiseksi sivuston tilasta ja teemme tarvittavia muutoksia, jos koemme tarpeelliseksi.
Verkkosivun optimointi on todella tärkeä asia nykyaikaista liiketoimintaa, kuten jo varmasti on tähän mennessä selvinnyt. Hakukoneoptimointi on työ, jonka voit ulkoistaa tai opetella tekemään itse, mutta verkkosivun optimointi on todella pitkäjänteistä ja monisyistä hommaa. Useimmiten yrityksien onkin fiksumpaa ulkoistaa verkkosivun optimointi mikäli on vailla oikeasti tuloksia.
seo optimointi on todella haastavaa ja onkin normaalia, että amatöörit jättävät puolet asioista tekemättä tai tekevät toisia asioita liikaa. Verkkosivuiltamme kuitenkin löydät todella kattavasti tietoa siitä, kuinka verkkosivut voit optimoida itse. Verkkosivun optimointi ei kuitenkaan olekaan ihan sormia napsauttamalla juttu. Nyt kun olemme käyneet sivun verkkosivun sisäisen optimoinnin läpi, joka on kaiken peruskivi on aika siirtyä eteenpäin.
Ajattelitko tässä kohtaa artikkelia, että no huhhuh ompas paljon hommaa. Ei hätää! Olemme vasta alussa, joten pidäkiinni, sillä sivuston sisäinen hakukoneoptimointi on vasta ensimmäinen vaihe, työ on kuitenkin rahan arvoista, sillä yrityksen näkyvyys netissä kasvaa merkittävästi ajansaatossa. Kun verkkosivun optimointi on suoritettu sivustolta löytyvään sisältöön, on aika alkaa luomaan uutta.
Yksi hakukoneoptimoinnin tärkeimmistä asioista on sisällöntuotto, eli esimerkiksi blogin pitäminen tai verkkokaupaan aktiivisesti lisättävät tuotteet. Verkkosivuille pitää tulla tasaisesti, edes joka kuukausi, jotain uutta ollakseen kilpailukykyinen hakukoneissa. Meiltä voikin ostaa jatkuvaa hakukoneoptimointia, johon kuuluu sisäisen hakukoneoptimoinnin ylläpito ja uuden sisällön luominen.
Hakukoneoptimointi on nykypäivänä todella sisältöriippuvaista ja ihan hyvä niin. Verkkosivujen omistajat joutuvat raapimaan päätänsä oikeasti päästäkseen googlen ykkös-sivulle kilpailemaan. Aiemmin mainitsinkin, että blogin pitäminen on todella hyvä apu edistämään hakukoneoptimointia.
Mikäli omistat yrityksen verkkosivut, niin voit esimerkiksi joka kuukausi esitellä töitäsi ja kirjoittaa niistä hakukone ystävällisesti. Mikäli et kuitenkaan jaksa tai osaa kirjoittaa sisältöä yrityksestäsi, joka vastaa verkkosivun optimointiin vaadittavia kriteerejä, niin suosittelemme kysymään tarjousta sisällöntuotosta meiltä.
Ennen kuin siirrytään verkkosivun tekniseen ja ulkoiseen optimointiin, niin on aika antaa vastaus usein kysyttyihin kysymyksiin, joita monet miettii. Mikäli luit koko hakukoneoptimointi tekstin ja katsoit seo guru neil patelin videon, niin tiedätkin jo, että sivuston sisäinen hakukoneoptimointi on kokonaisuuden kannalta se tärkeinosa.
Hakukoneoptimoinnissa on vielä lisäksi tekninen puoli edellämainittujen sisäisen ja ulkoisen optimoinnin lisäksi. Tutkitaan siis hieman sitäkin, että mitä osa-alueita tekniseen seo optimointiin kuuluu.
Tekninen SEO viittaa verkkosivuston teknisten näkökohtien parantamiseen sen sivujen sijoituksen parantamiseksi hakukoneissa. Verkkosivuston tekeminen nopeammaksi, helpommin indeksoitavaksi ja hakukoneille ymmärrettäväksi ovat teknisen optimoinnin kulmakiviä.
Tekninen SEO on osa sivun hakukoneoptimointia, joka keskittyy parantamaan verkkosivustosi elementtejä korkeamman sijoituksen saamiseksi. Se on vastakohta sivun ulkopuoliselle SEO:lle, joka tarkoittaa verkkosivuston näkyvyyden luomista muiden kanavien kautta.
Google ja muut hakukoneet haluavat tarjota käyttäjilleen parhaat mahdolliset tulokset haulle. Siksi Googlen robotit indeksoivat ja arvioivat verkkosivuja useiden tekijöiden perusteella. Jotkut tekijät perustuvat käyttäjän kokemuksiin, esimerkiksi kuinka nopeasti sivusto latautuu.
Muut tekijät taas auttavat hakukonerobotteja ymmärtämään, mistä sivuillasi on kyse. Tätä tekee muun muassa strukturoitu data. Joten parantamalla teknisiä näkökohtia autat hakukoneita indeksoimaan ja ymmärtämään sivustoasi. Jos teet tämän hyvin, saatat saada paremmat sijoitukset tai parhaimmillaan hurjan boostin liikenteeseen..
Tekninen seo voi kuitenkin mennä myös pieleen, jos teet sivustollasi vakavia teknisiä virheitä.Pahat virheet voivat maksaa sinulle google näkyvyyttä paljon. Et kuitenkaan olisi ensimmäinen, joka estäisi hakukoneita kokonaan indeksoimasta sivustoasi lisäämällä vahingossa kauttaviivan väärään kohtaan robots.txt-tiedostossasi.
Mutta se on kuitenkin harhaa, että sinun pitäisi keskittyä verkkosivuston teknisiin yksityiskohtiin vain miellyttääksesi hakukoneita. Verkkosivuston tulee tietysti toimia hyvin sekä olla nopea, selkeä ja helppokäyttöinen nimenomaan potentiaalisisa asiakkaita varten. Onneksi vahvan teknisen perustan luominen osuu usein samaan aikaan paremman käyttökokemuksen kanssa niin käyttäjille kuin hakukoneille.
Teknisesti hyvä verkkosivusto on nopea sekä selkeä käyttäjille ja helppo lukuinen myös hakukoneroboteille. Asianmukainen tekninen SEO auttaa hakukoneita ymmärtämään, mistä sivustosta on kyse, ja se estää esimerkiksi päällekkäisen sisällön aiheuttaman hämmennyksen. Lisäksi se ei lähetä vierailijoita eikä hakukoneita umpikujalle toimimattomien linkkien kautta. Käsitelläämpä siis alapuolelle muutama tärkeä asia teknisen SEO:n toteuttamisessa.
Nykypäivänä verkkosivujen on latauduttava todella nopeasti. Ihmiset ovat kärsimättömiä eivätkä halua odottaa sivun avautumista. Jo vuonna 2016 tutkimus osoitti, että yli puolet mobiilisivustojen kävijöistä poistuu, jos verkkosivu ei avaudu kolmen(3) sekunnin kuluessa. Joten jos verkkosivustosi on hidas potentiaaliset asiakkaat kaikkoavat seuraavalle sivustolle.
Hakukoneet käyttävät robotteja verkkosivustosi indeksoimiseen tai muokkaamiseen. hakukonerobotit seuraavat linkkejä löytääkseen sisältöä sivustostasi. Kuten jo aiemmin mainittua, niin hyvä sisäinen linkitysrakenne varmistaa, että robotit ymmärtävät, mikä on sivustosi tärkein sisältö.
Mutta on olemassa muitakin tapoja ohjata hakukonerobotteja. Voit muunmuassa estää heitä indeksoimasta tiettyä sisältöä sivustollasi, jos et halua heidän menevän sinne. Voit myös antaa heidän indeksoida sivua, mutta käskeä heitä olemaan näyttämättä tätä sivua hakutuloksissa tai olemaan seuraamatta sivulla olevia linkkejä.
Hitaat verkkosivustot ovat turhauttavia kävijöille, mutta se mikä on asiakkaille vielä ärsyttävämpää kuin hidas sivu, on laskeutuminen sivulle, jota ei ole enään olemassa. Mikäli linkki johtaa sivustosi sivulle, jota ei ole olemassa, ihmiset näkevät vain 404-virhesivun.
Lisäksi hakukoneet eivät myöskään halua löytää kuolleita linkkejä. Ja he löytävät yleensä jopa enemmän kuolleita linkkejä kuin vierailijat kohtaavat, koska robotit seuraavat jokaista linkkiä, johon törmäävät, vaikka ne olisivat piilossa.
Valitettavasti useimmilla sivustoilla on ainakin joitakin kuolleita linkkejä, koska verkkosivustolle tulee tehtyä muutoksia ja unohdettua kuollut linkki jollekkin sivulle. On kuietnkin olemassa työkaluja, joiden avulla voit etsiä kuolleita linkkejä sivustoltasi. Esimerkiksi semrush, jolla teet täydellisen seo analyysin sivustollesi.
Välttääksesi kuolleiden linkkien syntymisen, sinun tulee aina ohjata sivun URL-osoite uudelleen, jos poistat sivun tai muokkaat URL osoitetta. Ohjaat sen siis sivulle, joka korvaa vanhan sivun. WordPressissä pystyt tietyillä SEO työkaluilla korvaamaan kuolleet linkit ilmaiseksi.
Teknisesti optimoitu verkkosivusto on turvallinen verkkosivusto. Verkkosivustosi tekeminen turvalliseksi käyttäjille yksityisyyden takaamiseksi on nykyään perusvaatimus. Voit tehdä verkkosivustosi turvallisuuden monin tavoin paremmaksi, ja yksi tärkeimmistä asioista on HTTPS:n käyttöönotto.
HTTPS varmistaa, ettei kukaan voi siepata tietoja, jotka lähetetään selaimen ja sivuston välillä. Joten esimerkiksi jos asiakkaat kirjautuvat sisään sivustollesi, heidän kirjautumistietonsa ovat turvassa. Tarvitset niin sanotun SSL-varmenteen HTTPS:n käyttöönottamiseksi sivustollasi.
Google tunnustaa turvallisuuden tärkeyden ja teki siksi HTTPS:stä yhden positiivisen signaalin sijoittaa sivusto korkeammalle, eli fakta on, että turvallisuuden takaavat verkkosivustot sijoittuvat korkeammalle sivustot, jotka eivät käytä SSL salausta.
Voit helposti tarkistaa, onko verkkosivustosi HTTPS useimmissa selaimissa. Selaimesi hakupalkin vasemmalla puolella näet lukon, jos sivusto on turvallinen. Jos näet sanat ”ei turvallinen”, sinulla tai sivustoa ylläpitävällä yrityksellä on tehtävää!
Yksinkertaisesti sanottuna XML-sivustokartta on luettelo sivustosi kaikista sivuista. Se toimii ikäänkuin etenemissuunnitelmana sivustostasi hakukoneille. Sivustokartan avulla varmistat, että hakukoneet eivät menetä mitään tärkeää sisältöä sivustostasi.
Parhaimmillaan verkkosivusto ei kuitenkaan edes tarvitse XML-sivustokarttaa. Jos siinä on sisäinen linkitysrakenne, joka yhdistää kaiken sisällön oikein, niin tällöin robotit eivät tarvitse sivustokarttaa ymmärtääkseen sivustoa. Kaikilla verkkosivustoilla ei kuitenkaan ole hienoa rakennetta, eikä XML-sivustokartan käyttämisestä ole haittaa. Suosittelemme siis aina, että sivustossasi on XML-sivustokartta. Sen pysty luomaan yleisimmällä SEO työkaluilla wordpressiin jopa automaattisesti.
Voit tarkistaa onko sivustollasi sivustokartta kirjoittamlla näin. esim. omadomain.fi/sitemap.xml. Mikäli tuloksena on 404-virhesivu, niin sivustollasi ei ole sivustokarttaa.
Löydät lisää tietoa ja niksejä hakukoneptimoinnista sivustomme blogista, johon ilmestyy tasaisin väliajoin luettavaa aiheen tiimoilta.
Lue ainakin nämä artikkelit ja opi lisää hakukoneoptimoinnista:
Tältä sivulta löydät kaikki hakukoneoptimoinnin osa-alueet ja voit opetella toteuttamaan ne.
Hakukoneoptimoinnissä pääroolia näyttelee nämä kolme asiaa:
Moni kysyy, että pitääkö verkkosivut optimoida ja vastaus on, että ei, mutta kannattaa. Mikäli koet, että sinun ei tarvitse löytää uusia asiakkaita hakukoneista, niin sivuihin ei tarvitse panostaa paljoa.
Mikäli kuitenkin haluaisit, että sivusto näkyisi googlessa ja tavoittaisi itsestään potentiaalisia asiakkaita kun he sinua hakevat, niin suosittelemme lukemaan tämän sivun ajatuksella ja opit hakukone optimoimaan sivusi itse. Voit myös ottaa yhteyttä meihin ja katsotaan optimointi kuntoon.
Moni miettii, että miksi hakukoneoptimointi on niin kallista.
Hakukoneoptimoinnin hinta koostuu pitkälti työtunnesita ja meiltä ostettuna hakukoneoptimoinnissa saa tuloksia joka euron edestä. Hakukoneoptimointi on todella iso projekti, sillä SEO ihminen käy sivustoltasi läpi aivan kaiken viimesitä kirjainta myöden, ainakin meillä!
Lisäki hakukoneoptimointi sivuston ulkopuolelta on kallista, mutta siihen aiheeseen menemme seuraavaksi. Meiltä kuitenkin saat backlinkkejä samaan rahaan, kun sivutkin!
Hakukoneoptimointi itse työnä kestää noin viikon, riippuen sivuston koosta. Hakukoneoptimointi tulokset eivät kuitenkaa näy heti, vaan todelliset tulokset nähdään noin 3 -6 kuukauden sisällä toimenpiteistä. Hakukoneptimointi onkin pitkän tähtäimen markkinointi strategia.
Moni voi tämän sivun ohjeiden avulla tehdä välttävän hakukoneoptimoinnin, mutta usein 100% osumistarkkuuteen vaaditaan kokemusta ja näkymystä. Voit kuitenkin kahlata nettiä ja opetella hakukoneoptimointia itse esim täällä
Tekninen seo on tärkeä osa hakukoneoptimointia, sillä se auttaa samalla potentiaalista asikasta sekä hakukonerobottia löytämään tärkeimmät palvelusi nopeasti.
Teknisessä seo:ssa otetaan huomioon seuraavat asiat:
Backlinkkejä ei ole pakko rakentaa, mutta kaikki sivustot, jotka sijoittuvat googlen etusivulle omaavat relevantteja backlinkkejä. Linkkejä ei kuitenkaan ole esimerkiksi pienyrityksille tarpeen rakentaa paljoakaan hyvän google näkyvyyden takaamiseksi.
Backlinkkejä on turvallista ostaa harkitusti oikeanlaisista lähteistä. Esimerkiksi arvosteluista tai muista aihe teksteistä.
Kun omistat verkkosivut niin voitkin pitää mielessäsi, että jokainen linkki nettiin on backlinkki. Mukaan lukien sosiaalinen media, vaikka some linkit ei suoraan tuokkaan ns. link juicea tai luokittaudu backlinkiksi. Voit saada muilta sivustoilta linkkejä monella tapaa, joista opit tällä sivulla tulevaisuudessa lisää.
Hakukoneoptimointi on monien yritysten mielestä hieman turha sijoitus alkuun, kun tuloksia ei nähdä välttämättä ensimmäisen 6 kuukauden aikana.
Mikäli yritys kuitenkin löytyy googlesta ensimmäiseltä sivulta 6kk päästä, niin sivusto voi tuottaa palveluista riippuen sijoituksen nopeasti takaisin.
Markkinointi budjetista onkin todella hyvä idea lohkaista pieni siivu seo optimointiin, joka on pitkän tähtäimen markkinointi strategioista paras.
© 2025 Netissä.